до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Бербатов атакува: Какво да взема от това БФС?! Да ме дават пиян по телевизията?

Стефан Ралчев
Има неща, които са тотално сбъркани и са закъснели

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз за пореден път коментира състоянието на българския футбол. Той говори за настоящото ръководство на БФС и националния отбор.

„Тъй като треньорът е назначен от БФС, ръководството трябва да поеме своята отговорност, той не се е назначил сам. Сменили са се 14 треньори и винаги те са виновни, никога тези, които са ги назначили. След 15 години на грешни решения трябва да поемат някаква отговорност. Няма какво друго да крепи настоящото ръководство освен наглостта и това, че трудно се пуска ръководен пост. Безпардонно мислиш, че винаги взимаш правилните решения и не даваш шанс на други. В един момент стигаш края на своя капацитет“, заяви Бербатов пред БНТ.

„Конгресът беше опорочен, трябваше да има балотаж. Нямахме право да не правим съдебни дела, защото това ръководство можеше да стои четири години още, че и повече. Дано ВКС отсъди в правилната полза. Иначе се създава прецедент, че ако си член на дадена организация и искаш да се изкажеш, биваш изключен. Хората от БФС си мислят, че те нямат правен интерес да го направят, но имат най-пълното право да го направят. Позицията на всеки футболен клуб е важна, без значение голям или малък. Всеки клуб има правото на свое мнение. Ще опитам да ги убедя, че аз и екипът ми трябва да ги представляваме. Клубовете, които имаме като подкрепа са много. Някои са с негласна, защото ги е страх“, продължи той.

„Резултатите са красноречиви къде се намираме. Ако погледнем чисто резултатите, като оставим националния отбор, ще се замисли човек, че нещо не е балансирано и не всички отбори имат шанс да прогресират нагоре. Има неща, които са тотално сбъркани и са закъснели. Продължаваме да изоставаме от нациите, пред които бяхме преди години. Винаги се започва от най-първото ниво, а то е детско-юношеският футбол. Целта е да запалиш малките към футбола и това е нещо, което може да бъде тяхна професия. По този начин се грижиш за бъдещето им и като хора. Лицето е националния отбор, седим на едно и също място от години“, каза още Димитър Бербатов.

„Не мисля, че има нещо, което може да ни откаже. Подкрепата на цялата футболна общественост е видна. Постоянно казваме, че трябва да се стигне до промяна. Единственото нещо, което може да се случи, е да се случи честен обединителен Конгрес. Предишният беше опорочен. Няма отказване, проблемите са дълбоки. Какво да взема пример от настоящото ръководство? Снимките с черно тото или да ме показват пиян по телевизията? Ако не можеш да изпълниш задълженията си за три мандата, казваш на клубовете: „Опитах“ и даваш път на другия.

Няма как да не се получи с БФС. Футболът е спорт №1 в света и трябва да бъдат отделени финанси. Трябва да се ръчка Министерството на спорта. Всеки ден да си при министъра на спорта и съм сигурен, че държавата би помогнала, ако знае, че парите, които отпуска, се изразходват целево и правилно“, завърши той.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P