Бербатов: Ако всичко е честно, би трябвало да спечелим!

Стефан Ралчев
Като дойде Конгрес и се подхвърлят трохи на клубовете, за да гласуват

Кандидатът да президент на БФС Димитър Бербатов днес даде пресконференция – ден преди Конгреса за избор на ръководител на футболната ни централа. На брифинга присъстваха още Стилиян Петров, Мартин Петров, Петър Величков и Борис Станков.

„Целта на пресконференцията е следната. Сметнах за напълно нормално да се появим пред всички медии. Най-вече защото Стилиян и Мартин са тук. Можете да задавате въпроси към и към тях. Целта ни също така е да покажем още един път програмата, която имаме. Това го направихме още на първата пресконференция. Учудващо за нас е как все още има специалисти, които казват, че не са видели програма. Единственото, което знаем за Конгреса, е, че ще има интегрална бюлетина. Не знаем кои ще са делегатите, дали ще бъдем допуснати в залата, както и вие дали ще бъдете допуснати. Ще има две различни охранителни фирми – една вътре и една отвън. Защо е тази вътре? Ние ще се бием ли? Вие виждате за какво става въпрос с тези разкрития и откъде са тръгнали. Най-нормалното би било един човек да оттегли кандидатурата си за президент на БФС. Ние не плюем, а показваме истината. Ако все още някой говори, че нямаме програма за развитие, е зверско лицемерие и мързел“, започна Бербатов.

Четете прогнози футбол в сайта на Букмейкър Рейтинги

„Изпълкомът ни е готов, разбира се. Това беше доста интересен процес на подбор на хората, които според нас заслужават да бъдат в Изпълкома. Разбира се, без президенти на футболни отбори. Тримата с Мартин и Стилиян ще бъдем в Изпълкома. Другите хора ще станат ясни, като спечелим. Волята е на клубовете. Всеки кандидат за президент си изготвя свой Изпълком, оттам клубовете имат право да издигат свой човек. Напълно съм наясно какво се случва, като дойде Конгрес. Подхвърлят им се трохи и им се казва – Елате и гласувайте. Парите, които има в БФС, могат да се дават на клубовете. Не сме разговаряли изобщо за балотаж. Ние знаем за какво се борим. В случая не мога да поставям под съмнение дали ще спечелим, ако Конгресът е честен. Ако загубим, за което не мислим, пътищата са много. Ние обаче мислим само за победа. Избори са и идват клубовете, в които е властта. Ако те преценят, че сме достойни за това да ги представляваме, чудесно. Опитваме се да преборим интригантството и неспортсменството. Програмата ни е в процес да обработка и на добавяне. Никой не вярваше, че ще стигнем дотук. Това обаче е подценяване“.

„Обиколихме страната, срещнахме се с отборите, показахме програмата ни. Сега те трябва да гласуват по съвест. Ако процесът бъде честен и няма натиск върху тях. Ако всичко е честно и прозрачност, легитимността ще бъде пълна. На самия Конгрес ще стане ясно кой ни е подкрепил. Всеки знае за какво се борим. Бях тотално откровен пред всички. Това е, защото искаме нещата да се случват както трябва. Клубовете без страх трябва да гласуват по съвест. Каквото и да се случи на Конгрес, няма от какво да се срамуваме. Вървим с високо вдигнати глави. Може и националния отбор да се натоварва от всичко това, което е случва“.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P