“Бела на век”! В главната роля: Владимир Гогов

Стефан Ралчев
Беласица е отборът, който винаги ще подкрепям…

През настоящата година любимият “Беласица” става на сто години и по случай вековния юбилей, в рубриката “Бела на век”, Ви срещаме с играчите на тима – за честта да носиш бяло-червената фланелка, за изминатия професионален път във футбола, за колективните цели на “комитите” и любовта на публиката, днес си говорим с дефанзивния халф Владимир Гогов.

Гогов е сред местните футболисти в клуба, родом е от с. Самуилово. Юноша на Пирин 2001 и Пирин Благоевград.

Играл е за отборите на Миньор Перник, Септември Симитли, ЦСКА 1948, румънския ФК Академика Клинчени и разбира се, Беласица Петрич. За 26-годишния играч това е втори престой в Бела – веднъж, когато отборът се състезаваше в Югозападната трета лига и сега, вече от година, Гогов отново е част от тима във Втора лига.

Ето какво сподели футболистът пред официалния сайт на Беласица.

***

– Какво е за теб “Беласица”?
– На първо място Бела е отборът от моя роден край, отборът, който винаги ще подкрепям – без значение дали играя за него или не, а също и отборът, който ми е дал много в моята кариера на футболист.

– Плюс ли е за отбора, че повечето футболисти са местни момчета от Пиринския край?
– Мисля, че за всеки отбор е плюс, ако е изграден в по-голямата си част от местни момчета, но мисля, че не това е най-важното. Твърдо смятам, че в нашата съблекалня сме постигнали добър колектив и уважение помежду ни, без значение дали сме местни или не.

– Кое мотивира Владимир Гогов във футболната му кариера?
– В моята кариера винаги ме е мотивирало това да се развивам и да ставам по-добър, както и да побеждавам. Но мисля, че най-важното е да обичаш това, което правиш, иначе нищо не би могло да те мотивира.

– Докъде искаш да стигнете с тима на Бела?
– Истината е, че този сезон се очертава малко по-труден от миналогодишния, като за момента в краткосрочен план, целта на всички е отборът да започне да трупа повече победи и да остане в групата. защото не отива „Беласица“ да играе в долните групи. Занапред и в по-дългосрочен план се надявам Бела да играе при професионалистите в Първа лига и да слави името на град Петрич.

– Какво са за теб публиката и феновете?
– Феновете на Бела са хора, които изключително много милеят за отбора. Малко клубове в страната могат да се похвалят с такава публика, за което им благодаря и се надявам занапред да продължават да ни подкрепят.

– И за финал – Петрич си върна Царя и предстои първи домакински мач у дома. Как се чувстваш от факта, че след толкова дълга пауза Бела отново ще играе на роден терен?
– Не само аз, а и всички в отбора сме щастливи и развълнувани, че ще играем на ,,Царя“. Предполагам, че трибуните ще бъдат пълни и се надявам да зарадваме хората с победа!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P