“Бела на век”! В главната роля: Димитър Иванов

Стефан Ралчев
Клубът ми подаде ръка да бъда част от професионалния футбол, а това никога няма да го забравя!

През настоящата година любимият “Беласица” става на сто години и по случай вековния юбилей, в рубриката “Бела на век”, Ви срещаме с играчите на тима – за честта да носиш бяло-червената фланелка, за изминатия професионален път във футбола, за колективните цели на “комитите” и любовта на публиката, днес си говорим с нападателя Димитър Иванов.

Иванов е сред местните момчета в клуба, родом е от село Беласица. Започва да се занимава с футбол още на 6 години, минал е през школите на “Беласица” и “Левски” София. В Бела се завръща през 2020 година и оттогава е част от тима.

Ето какво каза Димитър Иванов за официалния сайт на Беласица Петрич:

***

 – Какво е за теб “Беласица”?

 “Беласица” ми даде част от основите във футбола, помогна ми да направя крачка в моята кариера. Изгради характера в мен, онзи характер, който е готов да се бори и да постига успехи всеки изминал ден, седмица, година. Ръката, която ми подаде – да бъда част от професионалния футбол, е едно от нещата, които никога няма да забравя!

 Плюс ли е за отбора, че повечето футболисти са местни момчета от Пиринския край?

 Смятам, че е плюс, защото има много по-голямо разбирателство и всичко става много по-лесно, а и всички отлично знаем какво означава емблемата на “Беласица”. Също така този клуб означава много както за  привържениците на отбора, така и за цялата общественост в Петрич.

 Кое мотивира Димитър Иванов във футболната му кариера?

 На първо място ме мотивира това, че правя нещото, което най-много обичам – да играя футбол, а наред с това идват и тръпката от играта, и любовта на привържениците. Мотивира ме също така желанието да се изграждам и всеки ден да ставам все по конкурентноспособен, надграждайки личностните и професионалните си качества.

 Докъде искаш да стигнете с тима на Бела?

– Бих искал да се борим за утвърждаването на “Беласица” като един от водещите отбори в групата. Бела трябва да бъде фактор в професионалния футбол. Фактор, с който всеки един отбор трябва да се съобразява, а защо не и промоция в предстоящите сезони.

 Какво са за теб публиката и феновете?

 – Това е един от най-важните фактори за всеки един отбор. Лично мен ме мотивира изключително много да ги виждам на всеки стадион, независимо къде играем. Тези хора пренебрегват работа, семейства и деца, за да бъдат близо до нас и да ни подкрепят.

 И за финал – Петрич си върна Царя и вече изиграхте първи домакински мач. Как се чувстваш от факта, че след толкова дълга пауза Бела отново играе на роден терен?

 Фактът, че сме отново у дома, е в изключително голяма полза за домакинските ни срещи през предстоящия полусезон, а и чувството да играеш на Царя е удивително и доста по-мотивиращо. И не на последно място, гостуващите отбори ще бъдат по-стъписани, когато стъпят на терена и видят агитката на “Беласица”!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P