“Бела на век”! В главната роля: Аспарух Смилков

Стефан Ралчев
За мен публиката е един лукс, който един отбор може да има

През настоящата година любимият “Беласица” става на сто години и по случай вековния юбилей, в рубриката “Бела на век”, Ви срещаме с играчите на тима – за честта да носиш бяло-червената фланелка, за изминатия професионален път във футбола, за колективните цели на “комитите” и любовта на публиката, днес си говорим с фланговия играч Аспарух Смилков.

Аспарух Смилков е сред местните играчи в тима, роден и израснал в Петрич. Първите си стъпки във футбола прави на 12 години и още от стъпването ме за първи път на НСБ “Цар Самуил”, спортът тупти в сърцето му, а любовта към футбола е неугасваща. Смилков има записани над 120 мача в професионалния футбол, от които 75 изиграни с бяло – червената фланелка във В и Б група. За Бела има отбелязани и над 20 гола.

Ето какво споделя Аспарух Смилков пред официалния сайт на Беласица:

***

 – Какво е за теб “Беласица”?

 Беласица” за мен е една сила. Опора, която ми помогна в много труден за мен момент. Познавам отговорността да играеш за емблемата от ляво на екипа и затова винаги се опитвам да давам 101% от себе си на терена.

 Плюс ли е за отбора, че повечето футболисти са местни момчета от Пиринския край?

 Абсолютно, сплотеността и единството, които са в нас, местните момчета, са ключов момент в изграждането на добър  колектив, защото ние най-добре знаем какво значи “Беласица” за нас и за Петрич.

 Кое мотивира Аспарух Смилков във футболната му кариера?

 Мотивацията ми във футбола е моето семейство, по принцип за всеки един футболист е различно, конкретно за мен е само и единствено семейството ми!

 Докъде искаш да стигнете с тима на Бела?

– Мисля, че това, което ще кажа, няма да бъде изненада – за всеки един от нас предполагам, че целта е една – един ден промоция в Първа Лига на България – това е целта за мен.

 Какво са за теб публиката и феновете?

 – За мен публиката е един лукс, който един отбор може да има. Не всеки отбор може да се похвали с подобно нещо, те са 12-тия играч на “Беласица” и това ще се види в събота срещу отбора на “Янтра” и занапред също.

 И за финал – Петрич си върна Царя и предстои първи домакински мач у дома. Как се чувстваш от факта, че след толкова дълга пауза Бела отново ще играе на роден терен?

 Очакваме с нетърпение завръщането на нашия отбор на Царя.

Всички сме радостни, че “Беласица” се завръща ,,у дома’’.

На родния терен, зареждащ всеки един от нас с неописуема енергия, чувство за родна гордост и щастие от това, че всеки един фен би могъл невъзпрепятстван от километрите да дойде и да подкрепи любимия отбор!

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P