Бащата на Меси кацна в Барселона след трудни и неясни преговори с ПСЖ

Стефан Ралчев
Издания твърдят, че Лео не е удължил и наема на парижкото си жилище

Бащата на Лионел Меси – Хорхе, пристигна в Барселона тази нощ. Той беше заснет от репортери на летище „Ел Прат“ в испанския град.

Пристигането на Хорхе Меси става факт малко, след като авторитетното френско издание L’Equipe съобщи, че Лионел Меси е отхвърлил предложението на ПСЖ за подновяване на договора му. От ПСЖ искат да удължат контракта на Меси за минимум един сезон.

„L’Equipe“ обаче съобщава, че бащата на Лионел Меси, който е и негов агент, е отхвърлил въпросното предложение на парижкия клуб за преподписване на договора.

Меси би дал приоритет на MLS, но не би затворил вратата за хипотетично завръщане в Барса. Той сериозно би обмислил да напусне френската лига, за да се впусне в ново професионално приключение. Лео дори не е подновил договора за наем на парижкото си жилище.

Лео не би приел едногодишното удължаване на договора, тъй като ПСЖ искаше да наложи намаление на заплатата му, за да няма проблеми с финансовия феърплей. Обкръжението на Меси разбира, че условията, договорени през тази незадължителна година, няма да бъдат изпълнени, така че не искат да подпишат това споразумение. В ПСЖ не смятат въпроса за приключен и вече търсят нова среща с агента на играча на място, различно от Париж.

Парижкият клуб, според „L’Equipe“, настоява, че това са нормални преговори за справяне с подновяването и че няма нищо окончателно. Двете страни ще продължат разговорите, за да се опитат да постигнат споразумение.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P