до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Барселона намери почти 1.5 милиарда евро за новия стадион

Стефан Ралчев
Реконструкцията на Камп Ноу може да стартира

Барселона официално се похвали, че клубът вече си е осигурил финансирането за мащабната реконструкция на „Спотифай Кап Ноу“.

Четете нашите футболни прогнози

Споразумението е сключено с общо 20 различни инвеститори и е на обща стойност 1,45 милиарда евро. Ръководството на „блаугранас“ подчертава, че не са използвани активи на клуба като гаранция за заемите, нито е включена ипотека на стадиона.

Договорката е клубът да върне парите на инвеститорите на траншове, които ще се изплащат прогресивно след 5, 7, 9 и 24 години. Според изявлението на Барселона структурата на плащанията е гъвката, като в нея е включен гратисен период. След като работата по стадиона приключи, клубът планира да печели от него по 247 милиона евро годишно, като част от тези приходи ще бъдат използвани за връщане на парите на съответните инвеститори.

С това работата по реконструкцията на „Камп Ноу“ може да започне. Докато тя трае, Барселона ще играе на Олимпийския стадион, като надеждата е тимът да се завърне в своя дом през ноември 2024 година.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P