до 200 лв начален

бонус спорт

Вземи бонус

Българка стана европейска шампионка по борба

Стефан Ралчев
Юлияна Янева триумфира в категория до 68 килограма

Юлиана Янева стана европейска шампионка в категория до 68 килограма на първенството в Загреб. Във финалната схватка нашето момиче надигра с 10:3 украинката Алла Белинска.

Четете в Букмейкър Рейтинги нашите прогнози футбол

В първата част 24-годишнтана българка проведе две хубави атаки взе аванс от една точка – 4:3, но и допусна грешка при една от тях и позволи на украинката да се възползва. След почивката обаче нямаше никакви съмнения, че Янева е по-класната състезателка и натрупа солиден аванс, който запази без особени проблеми.

Така денят става доста успешен за българския спорт, след като по-рано днес и Карлос Насар стана шампион на Стария континент във вдигането на тежести. При това с два световни рекорда.

„Емоциите са смесени, но преобладават положителните. Щастлива съм изключително много и дори не мога да проумея все още какво се е случило. Сълзите са от всички перипетии, които преминах по пътя, за да стигна до тук. Те не бяха малко, но не съм от хората, които се оплакват. Вярвам в това, че те са ме изградили и са ме направили доста по-силна“, заяви Янева в интервю за БТА.

„Дори и да звучи малко грандоманско, беше време да покажа коя е Юлияна Янева“.

Личният треньор на шампионката Серафим Бързаков добави, че ако се опази от контузии, Янева може да постигне всичко в борбата.

„Един спортист трябва да се изгради с много време и труд. Специално при нея имаше много травми и не по наша вина. Важното е, че сме тук и че стана шампионка. Пожелавам й здраве, тя останалото ще си го постигне сама“.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P