България внася официална жалба за ощетяването на щангиста Христо Христов

Стефан Ралчев
Жалбата ще бъде до спортния директор на МОК

христо христов

Българският олимпийски комитет внася официална жалба по повод ощетяването на състезателя ни по вдигане на тежести Христо Христов. Вчера жури НЕ зачете последния му опит на 222 килограма, като съдиите видяха леко трепване на ръката му по време на движението. Така българинът бе лишен от спечелване на бронзов медал.

Може да намерите обосновани футболни прогнози в сайта Букмейкър Рейтинги

„Българският олимпийски комитет изразява силно възмущение относно начина, по който щангистът Христо Христов бе лишен от възможността да спечели медал на олимпийските игри в Токио. Категорично смятаме, че българският състезател бе ощетен, което повлия на класирането му. Подобни реферски отсъждания не кореспондират с основните ценности, заложени в спортните надпревари – равнопоставеност, честна игра и феърплей. Не приемаме основанията, с които последният опит на Христов бе обявен за нередовен,“ се казва в изявлението на БОК.

Днес в 14 ч. местно време генералният секретар на БОК Белчо Горанов ще внесе официална жалба до спортния директор на МОК Кит Маконел. В нея, наред със сезирането на МОК за случая, се настоява Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) да приведе своите правилници в съответствие с базисните спортни принципи за да се предотвратят в бъдеще подобни ощетявания на състезатели от съдийския апарат.

Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P