България фаворит срещу Гибралтар, но сигурна ли е победата?!

Стефан Ралчев
Предстои доста интересен футболен сблъсък…

Националният отбор на България приема тази вечер Гибралтар в контрола на Националния стадион „Васил Левски“. Двубоят е от 19:30 часа. Според изказване на селекционера Георги Дерменджиев двубоят е бил служебно насрочен от УЕФА и БФС е бил длъжен да се съобрази, в противен случай ще търпи висока финансова глоба. Така или иначе за първи път в историята България ще играе срещу Гибралтгар.

Селекционерът Дерменджиев няма да може да разчита днес на доста футболисти заради контузии или положителни тестове за Коронавирус. Няма да играят Николай Михайлов, Пламен Илиев, Кирил Десподов, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Антон Недялков и Исмаил Иса. Всички те пропускат и следващите два мача от турнира Лига на Нациите срещу Финландия и Република Ирландия.

Прогноза за България – Гибралтар

Водещите букмейкъри поставят България в ролята на сигурен фаворит в двубоя. Коефициентите за единица варират, например Уинбет е букмейкърът, който дава ставка 1.11, а 1.12 е в Bwin Bulgaria. Към този момент обаче онези от вас, които продължават да нямат доверие в групата на Георги Дерменджиев, могат да заложат на 8.50 за равенство, което предлага Betwinner. Двойката в повечето букмейкъри е 21.00.

Какво може да се „изстиска“ от този мач, ако победата е толкова сигурна, колкото ни убеждават букитата? Мнозина вече предлагат най-безболезнения пазар – Гол/Гол, считайки защитата на България за доста слабо звено независимо от противника. Коефициент 2.78 за голове в двете врати предлага Palms Bet залози, като може да видите и ставката за „Х“ на полувремето (2.87), докато Бетуинър качва ставката до 2.97 за Гол/Гол.

Статистиката на България в последните мачове е повече от неприятна. В последните 19 мача имаме само 1 победа! Тя е на 17 ноември 2019 година срещу Чехия с 1:0 в европейска квалификация. В останалите двубои отборът записа 6 равенства и 12 загуби. В последните 6 мача нещата са потресаващи – едно реми и 5 поражения.

Днешният съперник Гибралтар е с население около 34 000 души, а националният отбор е съставен изцяло от аматьорски футболисти. Ако е нужно да бъдат правени сравнения, Гибралтар само в последните си 3 мача има 2 победи (срещу Сан Марино и Лихтенщайн), докато българският тим има 1 успех в последните 19 двубоя, макар и разбира се, да е играл с малко по-добри противници. Но трябва да бъде отчетен и фактът, че всички състезатели на Гибралтар играят футбол за удоволствие, тъй като имат други професионални задължения.

Безспорната звезда на отбора е 39-годишният полицай Лий Каскиаро, който е голмайстор на тима с 3 гола. Може да ви се струва забавно, но в българския национален отбор няма нито един актуален футболист, който има повече от 3 гола за тима (с толкова са Божидар Краев и Георги Костадинов). Братът на Лий Каскиаро – Кайл, също е национал, като той е корабен агент. Капитанът на Гибралтар Рой Чиполина е на 37 години и е митнически агент, а Кенет и Джоузеф Чиполина сабратя и са негови братовчеди. Момчетата от Гибралтар трябваше да си вземат отпуск, за да пристигнат в България и още от неделя са в София в очакване на мача. След прибирането си те отново са на работа, докато хората на Георги Дерменджиев ще се стягат за последните си два мача в Лига на нациите.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P