Скандалът в плуването расте! Антъни Иванов: Няма да стъпя повече на лагер в националния отбор

Стефан Ралчев
Не мога да рискувам в олимпийска година, допълни плувецът

Един от най-добрите ни плувци в момента Антъни Иванов подкрепи за пореден път уличените в употреба на допинг трима национали – Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов. Той изрази увереността си в тяхната невинност и категорично заяви, че повече няма да стъпи на лагер на националния отбор докато това ръководство на плуването и треньорския щаб не подадат оставки.

Според Иванов не е изключено голяма част от плувците ни да потърсят реализация за друга държава.

Първоначално от федерацията обявиха, че тримата са вземали забранени препарати на своя отговорност. Тримата получиха безпрецедентна подкрепа, а практиките да се дават необозначени медикаменти в националния отбор стана публично известна.

Заради положителните проби плувците рискуват наказание между 2 и 4 години, което може да сложи край на кариерите им.

„Заставам зад тях. Момчетата нямат вина. Те не са знаели какво има в тези чашки. Аз лично винаги съм ги изхвърлял в кошчето, когато са ми били давани на лагери. От 2018 година се готвя в САЩ и не ходя на лагери, но тези чашки са отдавна. Момчетата са се предоверили. Сега четем много и знаем доста за възстановяването. Разговарях с лекарката на моя отбор в САЩ за този препарат станозолол и тя изрази учудване, защото според нея той не помага за плуването. Те са там не да вдигат щанги все пак.

Аз лично пия само витамини, защото мога да бъда проверяван от различни места. Давал съм поне 10 проби от кръв и урина. Честно казано, не знам как става манипулиране на допинг проби. Всеки път идват различни хора.

Относно даването на процент от премиите – да, това нещо беше написано в групата. Аз не съм бил на този турнир в Бургас, но всички бяха възмутени. За мен това е абсурдно, защото има предвидени премии за състезателите и треньорите. След избухването на скандала разговарях с баща си, който винаги е бил до мен. Ще участвам на европейското първенство през април. На лагер на националния отбор повече няма да стъпя, докато няма промяна в треньорския щаб. Няма да рискувам в олимпийската година в тялото ми да попадне нещо забранено.

Ако системата не се промени, смятам, че няма да съм единствения, който ще да потърси реализация в друга държава. Навсякъде другаде ръководството на съответната федерация вече щеше да е подало оставка, поне аз така смятам. Първите ми две години в САЩ бяха трудни за мен, но сега вече трудът ми се отплаща. Засега не искам да се местя, искам да представям България“, заяви пред бтв Антъни Иванов.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P