Андриан Краев пред БР: Целта ни е Европа, всичко друго ще е провал за нас

Стефан Ралчев
Андриан Краев е един от най-важните футболисти на Левски. Вече трети сезон е в отбора, като преди това игра за Хебър (Пазарджик) и Ботев Враца, откъдето е родом. Всъщност, още в юношеска възраст той преминава в школата на Левски, но по-късно се връща във Враца, за да стартира от там мъжкия футбол. С екипа на „сините“ Краев спечели Купата на България през 2022 година, а вече записа и два мача за националния отбор.

Ето какво каза Андриан Краев специално за читателите на Букмейкър Рейтинги:

-Предстоят ви финални мачове от редовния сезон в първенството – първо две столични дербита срещу Локомотив София и ЦСКА. По-нататък имате и гостуване на Ботев (Пловдив).
-В последните мачове стабилизирахме изявите и резултатите. Трябва да спечелим, колкото се може повече победи в следващите двубои. До края на сезона целта ни е класиране за Европа, защото всичко друго може би ще е провал за нас.

Inbet предлага атрактивни коефициенти за мачовете от българската Първа лига

-През есента и началото на пролетния дял от сезона имахте доста дълга серия без победа. Как се преодолява подобно нещо, защото предполагам, че психически с всеки следващ неуспешен мач става все по-трудно?
-Наистина не беше лесно. Излиза се с труд и по-малко мислене за ситуацията, защото колкото повече се задълбочаваш в тази насока, става още по-трудно. Радвам се, че това вече е минало зад гърба ни и гледаме напред.

-Ще останеш ли в Левски?
Аз съм щастлив в Левски, това си е моят отбор. Ако има нещо през лятото, сядаме и говорим…

-Каква е целта ти за следващ отбор, къде ти се играе?
-Искам да изляза в Европа в едно от топ първенствата, да направя кариера там.

-Смяташ ли, че си готов, защото видяхме разликата на мача с Унгария?
-Да, разликата е голяма в динамиката и физиката. Но какво значи готов?! Отиваш, бориш се, трудиш се и стискаш зъби. Ако оцелееш, оцелееш…

-Коментира ли ти се представянето на националния отбор?
-Не съм аз човекът, който да коментира. Смятам обаче, че проблемите са много по-надълбоко, отколкото ние ги търсим. Не мисля, че футболистите са виновни за каквото и да е. Защото има талантливи момчета.

-Заедно с Ивелин Попов, Цунами и Кристиян Димитров посетихте училище в Пазарджик, където ти изкара три години от кариерата си. Как ви посрещнаха децата?
-Получи се много приятна изненада и топло посрещане. Благодаря на училище „Васил Левски“, на директорката и разбира се, на децата, които ни чакаха с вълнение и трепет. Като видяхме колко са щастливи, че ни виждат, ни зареждат със супер позитивна енергия.

-Връщаш ли се в детството си, когато виждаш тези деца да играят на двора на асфалтовата площадка?
-Разбира се, че в подобни случаи се връщам и аз в моето детство, което все пак не беше толкова отдавна. Спомням си как съм гледал по-големите спортисти и съм се опитвал да им подражавам. Надявам се и ние да сме добър пример за децата.

-Днес обаче като че ли все по-малко деца спортуват…
-В България винаги е имало и ще има талантливи момчета. Въпросът е да има кой да им покаже правилния път и да им даде насоките, от които се нуждаят. Защото точно в детска възраст се градят навиците, както в живота, така и в спорта.

-Много твои колеги, а и треньори, често казват, че се загуби уличният футбол…
Може би е така. Ако мога да я нарека – старата школа, на улицита, в махалата. Така ставаш и мъж. Падаш, ставаш, жулиш се. Играеш срещу по-големите.

-Любослав Пенев пое твоя бивш отбор Хебър (Пазарджик). Ще успее ли да го спаси от изпадане?
-Аз им го пожелавам от сърце, защото Хебър заслужава да остане в Първа лига. Мисля, че ще го направи.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P