Алберт Попов с много силно каране и 9-то място на Олимпиадата

Стефан Ралчев
Скиорът с най-добро класиране от всички българи до момента

Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов записа най-големия успех в своята кариера, след като се класира на 9 място в мъжкия слалом на Олимпийските игри в Пекин. Така Попов записа най-доброто класиране за България до момента на Игрите в Пекин, подобрявайки 15-ото място на Радо Янков от паралелния гигантски слалом в сноуборда.

Betano залози дава супер коефициенти за зимната Олимпиада в Пекин

Алберт бе девети след първото спускане по „Айс Ривър“, след което допусна няколко дребни неточности във второто, в което записа осмо време. Така с общо резултат от 1:45.15 той завърши на деветото място, с пасив от 1.06 спрямо шампиона Клеман Ноел.

Младият французин бе над всички във второто спускане, което му позволи да се изкачи от шестата до първата позиция, печелейки златния медал. Втори на 0.61 зад него остана шампионът от комбинацията Йоханес Щролц, който бе лидер след първия манш. Със среброто си днес австриецът дублира постижението на своя баща Хуберт Щролц от Игрите в Калгари 1988, когато той печели златото в комбинацията и среброто в слалома.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация