Абрамович може да продаде Челси, но няма да види цент от сделката

Стефан Ралчев
Евентуална сделка трябва да бъде контролирана от правителството

Продажбата на Челси може да се случи, въпреки че активите на Роман Абрамович са замразени, пишат в Англия. На руснака обаче няма да му бъде позволено да вземе пари от сделката.

Абрамович беше включен в списъка със санкции на правителството на Обединеното кралство заради връзките си с Русия и скорошната им инвазия в Украйна.

Четете футболни прогнози за днес и утре в БР

Според „i news“, въпреки тежките ограничения, наложени на милиардера и клуба, „заявлението за лиценз за продажба на клуба ще бъде разгледано“ от правителството.

Абрамович няма да види парите – вместо това той трябва да предаде целия процес на правителството, което след това ще определи къде ще отидат те.

Руснакът определи цена на клуба от 3 милиарда британски лири, когато пусна клуба за продажба миналата седмица, заявявайки, че печалбите ще отидат в подкрепа на жертвите на войната в Украйна.

––––––––––––––––-

Освен това санкциите, които Великобритания наложи на Абрамович, ще повлияят и на феновете. Освен, че „сините“ не могат да трансферират играчи, нито да им предлагат нови договори, те не могат да продават фен артикули билети за мачове на своите привърженици.

Това означава, че лондончани ще могат да се радват на подкрепа единствено от фенове, които са си закупили сезонни абонаментни карти. Тези, които посещават мачовете, обаче, няма да могат да се сдобият с шал или фланелка на своя любим играч.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P