4 години наказание грози Георги Йомов от ЦСКА заради метаболит на тестостерона

Стефан Ралчев
Тежки следващи седмици и месеци очакват футболиста

В урината на Георги Йомов е открит метаболид на тестостерона, което е анаболен стероид, твърди „24 часа“, позовавайки се на свой източник. В събота стана ясно, че националът е дал положителна проба за забранено вещество след двубоя с Македония Гьорче Петров от Лигата на конференциите.

Високи коефициенти за мачовете на ЦСКА ще намерите в Уинбет online

В момента той е със спрени права за 3 месеца и до 1 септември трябва да даде обяснения за случката пред УЕФА. Заради това са били проверени играчите на ЦСКА и Базел след реванша от плейофа за груповата фаза.

Наличието на анаболен стероид означава задължително 4 години наказание за национала, но всичко зависи от изслушването му от органите на УЕФА, като евентуално може за се стигне и до арбитражния съд в Лозана.

Единственият начин да се намали наказанието е да се посочи кой точно е дал забраненото вещество или пък да се разкрие схема за доставка и използване. При това положение може да се стигне до две години и дори шест месеца, но ще трябва малко чудо, за да се докаже подобно нещо, се казва още в информацията.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация