1 милиард евро за залози! Малко или много е това…

«Букмейкър Рейтинги»
Когато има официални данни за размера на залозите и печалбите, винаги е интересно. В този материал ще стане въпрос за грандиозни суми, които са официални…

cyprus-toto

Жителите на Кипър са похарчили малко над 1 милиард евро за спортни залагания в последните три години. Това бе съобщено от националната компания за залагания (EAS).

През 2018 г. обемът на лихвените проценти се е увеличил с 18% и е на стойност 177,7 млн. евро. За сравнение същата цифра за 2017 г. е 150,6 млн. евро. Тази тенденция се наблюдава от 2016 г., когато местните власти позволиха на букмейкърите да залагат в интернет. В същото време, от 2016 до 2018 г., обемът на лихвените проценти се е увеличил с 227%.

С нарастването на обема на залозите се увеличава и обемът на печалбите. Така през последното тримесечие на 2018 г. сумата на печалбите е 154,2 млн. Евро, което е с 19% повече в сравнение със същия период на 2017 г. От тях 85,6 млн. Евро се отнасят за онлайн печалби.

Според EAS, индустрията на спортните залагания донесе на бюджета на Кипър повече от 11,5 милиона евро само миналата година. Независимо от това Националният орган за контрол на залозите в Кипър отбелязва, че около 6% от кипърските жители вече страдат от пристрастяване към хазарта, а други 13% са изложени на риск. Агенцията е поискала от властите 1 милион евро за борба срещу Лудомания.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация