Вход

Сингъл залог: Пазари, коефициенти и съвети

18:09, 14 септември 2020
Даниел Илиев
Последвай Прочети в пълната версия

Когато комбинираме множество залози под формата на права колонка или система, сякаш е закономерност един, или два мача да опропастят потенциално печелившия залог. Чувството е доста неприятно, но решението си има име и то е „Сингъл залог“.

Сподели:

Залогът на един пазар не е гаранция за успех и невероятни печалби, но в конкретния случай се ангажираме в познаването само на едно събитие. Сингъл залозите са с най-различни разновидности – голове, картони, краен изход, корнери и т.н. В тази статия ще разгледам най-предпочитаните и масови пазари, подплатени със съответните насоки.

Сингъл залог за Краен изход

Един от класическите пазари за Сингъл залог. В случая си заслужава да направим залог на хикс, тъй като коефициентите са драстично по-високи спрямо останалите ставки.

На снимката е двубой, чийто коефициенти са сравнително изравнени – няма фиксиран фаворит. В случая и три пазара си заслужават риска. Например, ако заложим 100 лв. при коефициент 2.20 (който е най-ниският от възможните) печалбата ще е 120лв. като сумата надвишава тази на залога ни, тоест рискът си заслужава. Още по-примамлива е възможността за „Х“ при коефициент 3.25.

На втората снимка имаме среща с изявен фаворит. Сингъл залог за победа на домакините от 100лв. ще ни донесе печалба 28лв. Да, но струва ли си да загубим 100лв., за да спечелим 28?! В такива случаи е редно да избягваме „Сингъл“ залог, тъй като определено не си заслужава риска, стига да не решим да заложим на изненадата и поставим залог на коефициент 6.00 или 9.50.

В срещи с изявен фаворит е по-разумнf да се правят Live залози. Ако фаворитът не успее да отбележи попадения до 50-60 минути, или аутсайдерът поведе в резултата, коефициентът за отбора фаворит ще се покачи и „обръщалката“ ше е доста примамлива за залог.

Все пак, това е пазар, който ни предлага три възможности, което намалява шанса ни на залог. Около 33.3% е вероятността залогът ни е да е печеливш, тъй като за разлика от пазарите с две опции, тук имаме три.

Двоен шанс и брой голове/Краен изход и брой голове

Пазарът Двоен шанс през последните години набира все повече популярност и е предпочитан от любителите на спортни залози. Дори и да среща с изявен фаворит и съответно по-нисък коефициент, комбинация между двата пазара дава много по-добра ставка.

На снимката са коефициентите за „Краен изход и брой голове“. Както се вижда, комбинацията от двата пазара дава доста по-добри коефициенти от коефициента за „Краен изход“ на фаворита в срещата.

„Двоен шанс и брой голове“ също предлага добри вариации при подбора на висок коефициент за „Сингъл“ залог.

Сингъл залог с Хендикап

Друга интересна опция, предлагаща привлекателни коефициенти за Сингъл залог, е този с Хендикап. Често коефициентите за отборите фаворит са твърде ниски за индивидуален залог, а с Хендикап достигаме до значително подобрени коефициенти.

На снимките имаме двубой между фаворит и аутсайдер. Разликата в коефициентите за „Краен изход“ и победител с „Хендикап“ не е никак малка, което прави „Сингъл“ залогът доста предпочитан от любителите на спортните залози.

Четирите варианта са най-масовите при „Сингъл“ залог свързан с „Краен изход“ на събитие. Рискът при тези залози е, че има много възможни варианти на развитие на срещата, които да наклонят залога ни към загуба. По-разумният вариант да се играят този тип пазари е Live, където можем да проследим хода на мача и да ограничим вероятността от загуба на залога, както бихме я увеличили със залог преди началото на събитието.

От изброените примери, най-удачен е залогът с „Двоен шанс и брой голове“. Коефициентите често са добри за „Сингъл“, а дори нашият фаворит да не победи, сме се застраховали с „Двоен шанс“ при евентуално равенство – стига да сме познали и броя на головете, разбира се.

Сингъл залог за голове

Може би най-предпочитаният пазар при поставянето на залог от само един пазар. В по-масовите случаи вариантите ни за печалба/загуба са 50/50 – ако заложим над под/над голове, разбира се.

На снимката са стандартните пазари за голове. Тук е важно предварително да сме направили своето проучване в кои първенства и кои отбори регистрират повече голове в своите срещи. Има случаи, в които през 1-во полувреме няма нито един гол, а през втората част падат 2-3 попадения. Добрият вариант за залог на голове е Live, тъй като можем да проследим развоя на срещата, както и да предвидим евентуална резултатност през втората част, която при едно „сухо“ 1-во полувреме, може да ни донесе чудесен коефициент.

Естествено, има и други по-различни вариации за залог на голове. Един от често предпочитаните пазари е „Двата отбора да отбележат гол“. В доста случаи коефициентите са около 2.00, което го прави привлекателен за залагащите. Тук шансът ни също е 50/50.

Сингъл залог за Картони

Тук, както и в Сингъл за голове, отново от голямо значение е проучването на отборите, техни силни и слаби страни, както и донякъде нрава на играчите, особено тези в дефанзивен план. Всеизвестно е, че има играчи, а и цели отбори, които практикуват по-груб футбол и най-често са изложени на опасност от декориране в жълто, или червено.

Възможностите за залог на Картони не са малко, но моят съвет е да се залага преди началото на срещата, тъй като ранен картон, доста понижава коефициентите още в самото начало на срещата.

Сингъл за Корнери

Друг от предпочитаните пазари за Сингъл. Предимството на този пазар е, че можем да залагаме на отделни минути, полувремена и дори в конкретни периоди от срещата и залогът ни бързо може да бъде осчетоводен като печеливш/губещ.

Разполагаме с богато разнообразие на пазари за Корнери, но определено най-разпространеният и най-разпознаваемият е за Под/Над брой Корнери. Тук, както и при останалите Сингъл залози, по-разумният подход е да се залага Live. За пример: Играят Ливърпул и КПР. Гостите от КПР отбелязват попадение до 10-а минута – само можем да си представим какъв натиск очаква отбора аутсайдер и респективно корнерите, които Ливърпул ще регистрира при силния си натиск.

 

Съвети за Сингъл залози

Публикувано в Статии за спортни залози,
Сподели:
Подобни записи:
Как да правим успешни залози на „обръщалки“
18:09, 14 септември 2020
Топ 10 на най-често срещаните грешки при залозите
18:09, 14 септември 2020
Старт на испанската Ла Лига: Пазари, коефициенти и на какво да залагаме
18:09, 14 септември 2020
Коментари
Напиши коментар
Пълна версия