Вход

Футболни залози

11:10, 16 октомври 2018
«Букмейкър Рейтинги»
Последвай Прочети в пълната версия

Футболът е най-популярният спорт в България и Европа и букмейкърите предлагат възможно най-много пазари именно за футбол

Сподели:

1.1. Залози на краен изход

Залозите за краен изход от мача (1X2) са основата. Те се разделят на два подвида: залози за резултата от редовното време: 1Х2 (победата на един отбор или равенство) и хендикап залози: азиатски или европейски. При залози тип 1X2 можете да залагате на победа на един от отборите в мача или равенство. Азиатският хендикап на практика изключва равенството и прави прогнозите за мачовете още по-интересни. Букмейкърите предлагат изначално предимство на един от отборите (аутсайдера), като при залога на практика или трябва да добавите, или да отнемете от крайния брой голове на единия от отборите.

Например, хендикап от „+1.5“ означава, че трябва да добавите един и половина гола към крайния резултат на отбора, на който сте заложили. Ако полученият брой голове е повече от противниковия отбор, вашият залог печели. Съответно хендикапът „-1.5“ се изважда от крайния брой голове на отбора, за който сте заложили. И ако дори след изваждане този отбор има повече голове – то залога ви печели.

При азиатския хендикап, ако има равенство (след добавянето/изваждането на съответните голове), залогът се възстановява. Например, ако заложите на Фиорентина с хендикап „-1“, и те бият с гол разлика, вие получавате залога си обратно.

Европейският хендикап пък не изключва равенство и няма връщане на залога – т.е. ако заложите на победа на един от отборите и след изваждането/прибавянето резултата е равен – губите залога.

1.2. Залози първо/краен

Залагането на резултата от първото полувреме/края на мача също е популярно. Основата на този залог също е 1X2 (т.е. победа на един от отборите или равенство). Но в този случай трябва точно да предвидите какъв ще бъде резултатът от мача след първата половина и след мача. Само в този случай вашият залог ще спечели.

За да правите такива залози, трябва да имате добър поглед върху възможностите за развитието на мача. Единият отбор може да е по-силен от противника. Но в същото време може често да бъде неубедителен в началото на мачовете си. Т.е. ако заложите, че първото полувреме ще завърши наравно, но през второто отборът ще натисне и спечели, този пример е идеален вариант.

1.3. Залози за изход от пъвро полувреме/второ полувреме

Тук, вместо да заложите за крайния изход, можете да заложите на резултата от всяка от половините. Обикновено тези залози са привлекателни за играчите ако имаме отбори с много надеждни защити или изравнени сили и очакваме липса на голове и равенство 0:0.

1.4. Права колонка

Същността на правата колонка (на англ. accumulator), e че обединяваме в един фиш залозите за няколко мача. Основното предимство е високият краен коефициент, който се получава, тъй като коефициентите на всяко избрано от вас събитие се умножават помежду си.

Например:

– победа на Лацио с коефициент 1.85, победа на Парма с коефициент 2.00, равенството на Милан и Интер с коефициент 3.10

Сега умножете коефициентите: 1.85 * 2.00 * 3.10 = 11.47!

Разбира се не забравяйте, че ако дори един от залозите в колонката не излезе, целият залог губи.

1.5. Залози на точен резултат или брой голове

Разбира се има залози и за точен резултат от мачовете, както и залози за това колко гола ще бъдат отбелязани. По правило коефициентите тук са много високи. Но не забравяйте, че точният резултат е много трудно да се предвиди. Ето защо трябва да имате много добри познания относно отборите. Също трябва да се отбележи, че букмейкърите определят много голям марж за тези залози, въпреки че коефициентите ни изглеждат високи. На практика букмейкърите предлагат широк набор от залози (голямата част от тях изключително малко вероятни), с което се подсигуряват срещу загуби.

1.6. Под/над

Това са залозите на общ брой голове/корнери/картони и т.н. Обикновено когато става дума за брой събития в мача – залозите са ПОД/НАД. За корнери обикновено числото е ПОД/НАД 11 корнера. А за голове най-често е 2,5 гола. Вашата задача е да прогнозирате дали ще има повече от 2,5 гола (т.е. три или повече гола) или по-малко от 2,5 гола (т.е. два или по-малко гола). Разбира се има линия за 1,5 гола, за 3,5 гола и т.н.

По правило коефициентите при тези залози са сравнително високи.

1.7. Равенство няма залог (от англ. Draw no bet)

В този случай залагаме за победа на един от отборите. Ако обаче мачът завърши хикс, залога ни ще бъде изчислен с коефициент от 1,00 и парите ще се върнат в сметката ни. „Равенство няма залог“ на практика е пълен аналог на залога за победа с азиатски хендикап „0“.

1.8. Отбелязан гол

Може да залагате кой отбор ще отбележи първия гол в мача, дали и двата отбора ще отбележат или само единият (гол/гол, няма/гол). Може да залагате и дали определен футболист ще вкара и кой футболист ще се разпише първи или дори последен. Съветваме ви да сте внимателни кой залог избирате и как точно работи той, за да няма недоразумения.

Възможно е различните букмейкъри да структурират и наричат тези залози по различен начин.

Следете футболните прогнози на известни типстъри от екипа на «Букмейкър Рейтинги»

Публикувано в Учебник по спортни залози
Сподели:
Подобни записи:
Залози на зимни спортове
11:10, 16 октомври 2018
Залози на американски футбол [НФЛ]
11:10, 16 октомври 2018
Избор на стратегия за залагане
11:10, 16 октомври 2018
Коментари
Напиши коментар
Пълна версия