Вход

Баскетболни залози

12:10, 16 октомври 2018
«Букмейкър Рейтинги»
Последвай Прочети в пълната версия

Баскетболът – един от най-популярните спортове в света. Като следствие, залаганията на баскетболни мачове също са популярни включително у нас. Най-привлекателна е НБА където са 30-те отбора от Северна Америка, и има мачове почти ежедневно. Ако не се намери подходящ мач в NBA, можете да обърнете внимание на мачовете в европейските и азиатските първенства.

Сподели:

3.1. Хендикап залози

Най-популярният тип залог на баскетболни мачове е хендикап. В тиражите на букмейкърите за НБА, вероятно сте виждали подобни опции: „Денвър“ (-5.5) срещу „Маями“ (5.5).

Логиката е същата като при хендикапа във футбола или тениса. Ако хендикапът е отрицателен – отнемаме от броя точки на нашия отбор, а ако е положителен – добавяме към крайния брой точки на отбора ни.

3.2. Залагане на аутсайдера (изненади)

Обикновено баскетбол пазарите са наклонени в полза на фаворитите, където отиват и масата залози от играчите. Поради тази причина често се случва да има възможност да се заложи на много добри коефициенти за „по-слабия“ тим. Например, през последните 10 сезона в НБА аутсайдерите с хендикап +12 са спечелили в 53% от случаите. Нещо подобно се случва в колежанските баскетбол лиги в САЩ.

Тези примери илюстрират как букмейкърите често подценяват аутсайдерите в НБА. И ако букмейкърите показват с коефициентите си, че отборът няма шанс да спечели, определено може да го използваме в наша полза.

3.3. Залози на най-популярните отбори

Играчите най-често залагат за фаворитите. Също така са доста склонни да подкрепят популярните отбори. Нека вземем пример с най-популярният отбор в НБА – Los Angeles Lakers. Да, в дадени периоди Лейкърс бяха хегемон. Но в други – далеч от славните си времена. Много играчи често попадат в този капан и губят упорито. Ако погледнете статистиката, може лесно да видите, че такива безразсъдни залози не могат да бъдат успешни.

В определен период от 10 сезона в НБА, „Лейкърс“, които са принципно безспорен фаворит на букмейкърите, у дома имаха ужасна статистика. В този период от всички залози за Лейкърс у дома с хендикап -10 или повече, те са успяли само в 37% от мачовете. Подобни цифри могат да бъдат намерени и за други популярни отбори.

Заключение: популярните отбори и фаворитите не гарантират победа. Много често има повече смисъл да търсим изненади с хендикап срещу прехвалените отбори, които повечето хора както и букитата фаворизират!

3.4. Залози за брой точки

Техният принцип е същият, както и в другите спортове. Букмейкърът предлага залози за общо точки отбелязани от двата отбора (или всеки един от тях), а вашата задача е да се предвиди ПОД или НАД ще сме. В зависимост от първенството и турнира, както и отборите, които играят, броят точки може да варира. Обикновено, за общ брой точки в NBA границите са между 180 и 220. В колежанските първенства и европейски първенства, по-скоро 120-160.

Следете баскетболните прогнози на типстърите от екипа на «Букмейкър Рейтинги»

Публикувано в Учебник по спортни залози
Сподели:
Подобни записи:
Залози на зимни спортове
12:10, 16 октомври 2018
Залози на американски футбол [НФЛ]
12:10, 16 октомври 2018
Избор на стратегия за залагане
12:10, 16 октомври 2018
Коментари
Напиши коментар
Пълна версия