Вход

Подход към залозите (value betting)

16:10, 16 октомври 2018
«Букмейкър Рейтинги»
Последвай Прочети в пълната версия

Разбирането на стойността на залога е труден, но много важен момент. Много играчи гледат лековато на тази част. Но, често това прави разликата между печелившия играч и любителя. Когато се научите да оценявате value-то зад всеки залог, можете да печелите от отборите, които букмейкърите подценяват.

Сподели:

1.1. Изберете спорт

Трябва да определите спортовете и шампионатите, на които ще залагате. Фокусирайте се. Обикновено колкото по-малко, толкова по-добре. Има нещо общо при повечете от най-успешните играчи в света, включително и няколко от тях, за които се смята, че имат богатство над 1 милиард. Те са се фокусирали върху точно определен спорт и стратегия и са я развили и експлоатирали до съвършенство.

Изберете лига, която познавате добре. Зарежете залози на спортове, първенства и отбори които не познавате.

1.2. Оценявайте вероятността и коефициентите сами

Не е нужно да сте професор по математика, за да станете професионални играчи. Но трябва да се научите да смятате вероятността и коефициентите за себе си. Много играчи често просто слушат мнението на масата, като забравят собственото си мнение. Ако нзависимо преценявате шансовете на отборите – и шансовете ви за успех в залозите ще се увеличат. Така можете да намерите добри коефициенти за отбори/играчи, подценени от букмейкърите.

Разбира се, това ще ви отнеме време и усилия. Но ако сте постоянни всеки кръг, резултатите може да почувствате още същия сезон.

1.3. Коефициентите на букмейкърите не са фиксирани

Не забравяйте, че пазара не стои неподвижен, а постоянно се променя. Преди мача новини относно играчи, липси, промяна в тактиката или големи заложени суми на единия отбор може да променят коефициентите. По време на мача пък, притежанието на топката, атаките, головете, картоните, напредването на времето променят коефициентите. И в двата случая ако внимаваме можем да открием добър момент за определени залози. Особено когато става дума за залози на живо – това може да премахне част от удоволствието ни от гледането на мачовете, но обикновено тези от нас които изкарват пари от това са готови да преживеят този недостатък!

1.4. Преглед и анализ

Преди да оцените бъдещите мачове, трябва внимателно да анализирате предишните. Не се страхувайте да променяте оценките си и да се отказвате от залози, които не ви изглеждат добри след старателна проверка. С натрупването на достатъчно опит и създаването на система за анализ, залозите ви ще се подобрят значително.

Публикувано в Учебник по спортни залози
Сподели:
Подобни записи:
Залози на зимни спортове
16:10, 16 октомври 2018
Залози на американски футбол [НФЛ]
16:10, 16 октомври 2018
Избор на стратегия за залагане
16:10, 16 октомври 2018
Коментари
Напиши коментар
Пълна версия