Сенегал – отбор и прогноза | Мондиал 2018

15:00, 19 юни 2018
Садио Мане е най-именитият състезател тук, но не трябва да ви изненадва, ако Сенегал стигне далеч в турнира.

Сенегал

Вратари: Абдулайе Диало (Рен), Алфред Гомис (СПАЛ), Хадим Ндиайе (Хороя);

Защитници: Ламине Гасама (Аланияспор), Салиу Сисе (Валансиен), Калиду Кулибали (Наполи), Кара Мбоди (Андерлехт), Юсуф Сабали (Бордо), Салиф Сане (Хановер), Муса Уаге (Ойпен);

Халфове: Идриса Гай (Евертън), Шейху Куяте (Уест Хем), Алфред Ндиае (Уулвърхепмтън), Баду Ндиае (Стоук Сити), Шейх Ндойе (Бирмингам), Исмаила Сар (Рен);

Нападатели: Кейта Балде (Монако), Маме Бирам Диуф (Стоук Сити), Муса Конате (Амиен), Садио Мане (Ливърпул), Мбайе Нианг (Торино), Диафра Сако (Рен) и Муса Соу (Бурсаспор).

Какво знаем за Сенегал?

Сенегал е отбор, който разполага с доста интересни състезатеи в предни позиции, както и със стабилни халфове в лицето на Идриса Гай и Шейку Куяте. Садио Мане пък изпълнява за отбора роля подобна на тази на Мохамед Салах в Ливърпул. Мане е основната голова заплаха на Сенегал, но със сигурност не е единствената такава. Отборът често е непостоянен в изявите си, но в тази група има силите, а и нагласата да изненада другите си съперници. За тази цел обаче, ще трябва да подобрят значително играта си в защита. В противен случай, нападателите на Полша и Колумбия ще успеят да намерят път през това препятствие.

Треньорът – Алиу Сисе

Алиу Сисе е добър тактик, и може да променя облика на отбора със съвсем леки корекции в хода на мачовете им. Сенегал играе атрактивен футбол, но се опитва да спазва и дисциплина в постройката, когато не разполага с топката.

Предпочитана схема на игра

4-3-3

Ключов играч – Калиду Кулибали

Въпреки очевидната заплаха, която е Сане, Кулибали ще трябва да бъде лидер на отбора от задни позиции и да постави основата на едно добро представяне в Русия.

Какво можем да очакваме от Сенегал?

Очакваме да затруднят всички отбори в групата и да запишат поне една победа. Класиране на 1/8-финал със сигурност не е непосилно, а дори първото място може да бъде достигнато.

Прогноза в групата – Второ място; Фаза на елиминация – 1/8-финал.

Фаза на елиминация – 1/8-финал – 3.40

Точки за отбор в групата – 3-4 включително – 2.37

Единичен: Текущ
Световно Първенство 2018
15:00/19 юни
Отборна прогноза - Сенегал
Ще бъде ли печеливш залогът?
Гласували 0 човека
Печели 50%
Не печели 50%
Печели
Не печели
Не си съгласен с експерта?
Дай прогноза
Единичен: Текущ
Световно Първенство 2018
15:00/19 юни
Отборна прогноза - Сенегал
Ще бъде ли печеливш залогът?
Гласували 0 човека
Печели 50%
Не печели 50%
Печели
Не печели
Не си съгласен с експерта?
Дай прогноза
Открихте грешка?Съобщете ни
Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0