Вили Вуцов специално за БР: Идеята в Крумовград е да се бърза бавно! Който го е страх от мечки, да не ходи в гората…

Стефан Ралчев
Велислав Вуцов е новият треньор на втородивизионния Крумовград. Тимът дели 4/5 място с Литекс с по 18 точки, на 2 от лидерите Етър и Спартак (Плевен). Вили води в кариерата си Спартак Варна, Спартак Плевен, Янтра, Черно море, Марек, Калиакра, Левски, Славия, Ботев Пловдив и за последно през 2018 година Царско село.

Ето какво каза Велислав Вуцов специално за Букмейкър Рейтинги:

-Вили, какви са първите ти амбиции след няколко часа работа в Крумовград?
-Всеки един човек е нормално да има по-големи амбиции. Или поне така аз мисля, че е редно. Който има малки цели, не е за големи предизвикателства, а аз мисля, че съм доказал, че съм за по-сериозни неща. Моето верую винаги е било – който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Назначението ми стана много бързо, не бе планирано. Много близък съм с хората, които управляват клуба и нямаше как да им откажа. Засега ситуацията е следната, искаме отборът да се утвърди в групата, да е на добро място и да изиграе добре оставащите 7 мача до края на есенния дял от първенството.

Запознайте се с нашето ревю за Бет365 за много бонуси и атрактивни коефициенти

-А след това?
-Дългосрочната стратегия или планове ще бъдат след Нова година, т.е. след края на есенния дял от шампионата. Тогава ще се види къде сме в класирането и какво сме направили до тогава.

-Тоест, въпросът ще преследва ли Крумовград влизане в Първа лига не е актуален към този момент?!
-Трябва да имаме късмет в предстоящите двубои и по-важното – да ги изиграем добре. Защото чувам, че ръководството е доволно от резултатите, но не е съвсем доволно от играта на отбора. Аз имам по-различни виждания за работата, за начина на водене на играта. Не казвам, че моите виждания са правилни – това ще го покажат резултатите, но са по-различни. На въпроса за Първа лига – трябва да се случат още много неща, за да се стигне до там. Казвам ви честно, че все още на този етап нямаме готовност за Първа лига, самият град все още няма такава. Ако успеем да се справим и ако резултатите ни изпреварят, разбира се, че ще си го поставим като цел. Но сега посоката не е тази – поне не и в тези мачове до края на есента. Не бива да пресилваме нещата предварително. Трябва да се седне с Община, областна управа, за да се коментира ситуацията със стадиона, защото заслужава ли си да се направи добър отбор, да се класира за Първа лига и да ходи да играе на друго място?! Нали правим футбола тук за местните хора, да дойдат и да подкрепят своите любимци.

-Като спомена стадиона, каква база има в Крумовград?
-Аз познавам базата още отпреди да дойда. Хората са направили страхотни неща, на практика от една гола поляна е изградена настоящата база, която е една от най-добрите на ниво Втора лига. Разбира се, че има още много за надграждане, но този клуб и ръководителите са изключително сериозни. Идеята обаче е да се бърза бавно. Да не се прескачат стъпала, да се постигат последователни резултати в развитието.

-Въпреки че казваш, че нямате или поне не сте си поставили задължителна цел Първа лига, не може да не ти се иска такова развитие на ситуацията?
-Дай Боже така да се наредят нещата. Разбира се, че това в по-далечен план е цел, но на този етап ще стартираме внимателно. Много съм доволен от момчетата, познавам ги и имат потенциал. Знам, че могат да покажат още от своите възможности. Харесвам изключително много отбора, който тренирам.

-През този не малък период, в който беше встрани от треньорската професия, имаше ли момент, в който смяташе, че по-трудно ще се върнеш?
-Не съм си го поставял на всяка цена. Бях си казал, че ще се върна и ще приема предизвикателство, което си заслужава, а не първото, което се появи.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P