Олимпийската шампионка Стефани Кирякова пред БР: Всички вярвахме, че нашето чудо ще се случи в точния момент

Стефан Ралчев
Стефани Кирякова е олимпийска шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България в Токио през 2021 година. Стефани заедно със Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова донесоха първото историческо олимпийско злато на страната ни в този спорт. Стефани говори пред Букмейкър Рейтинги дни преди Световното първенство в София:

Ето какво каза Стефани Кирякова пред Букмейкър Рейтинги:

-Стефани, какво е настроението дни преди Световното първенство по художествена гимнастика в София. Каква ще бъде ролята на олимпийските шампионки в него?
-Всички момичета много се вълнуваме, че отново ще има световно първенство в България и че ние отново ще бъдем представени от много силен отбор. Колкото до нас, ние отново ще вземем участие, но този път на откриването на шампионата и подготвяме нещо много интересно за публиката. Така че ние също тренираме усилено за Световното (смее се).

22bet предлага изключително атрактивни коефициенти за всякакви спортове и събития

-Колко важно е за България да бъде домакин на толкова големи събития?
-Хубаво е, защото страната ни е малка и някои фенове дори не знаят къде се намира, но чрез такива огромни състезания имат възможност да я посетят и опознаят. Особено важно е и елитът на художествената гимнастика отново да се събере в София.

-По-трудно ли се играе у дома и какво би посъветвала нашите участнички?
-Със сигурност е по-трудно. Бих посъветвала нашите наследнички да са подготвени за много шумна публика, за многото хора, които ще дойдат в Арена Армеец и колкото и странно да звучи, да не обръщат внимание на това. Композициите им вече са изработени и единственото, което трябва да направят в този момент, е да запазят концентрация.

-Вече бяхте гостенки на Световната купа тук в София, как се гледа подобно състезание от публиката?
-От другата страна също е много вълнуващо, не само когато си на килима. Нямаме търпение отново да сме в публиката и да подкрепим нашите момичета.

-Да те върна една година назад, колко често мислиш за този ден в Токио, в който взехте златния медал?
-Може би през изминалата година мислех доста често за този момент, но малко по малко гледам напред и се фокусирам върху новите си цели, защото човек не може да лежи само на стари лаври. Все пак, винаги когато си спомня за този момент очите ми се пълнят със сълзи и отново изпитвам същата радост. Това е най-големият връх в кариерата на един професионален спортист и златният олимпийски медал е нещо, което ще помня завинаги.

-Всички знаем колко чакан беше този момент, колко важен, и колко изстрадахте, за да стигнете до върха, но вие колко силно вярвахте в успеха, имайки предвид субективността на спорта ви?
-Всички сме имали своите моменти на съмнения, защото бяхме напълно наясно в какъв спорт се състезаваме, но винаги надделяваше вярата ни, че се случват чудеса и че нашето ще дойде в правилния момент.

-Как виждаш наследничките си, които продължиха с много успешния треньорски тандем, който работи и с вас?
-При новия отбор вече се забелязва сериозен напредък спрямо момента, в който стартираха. Със сигурност си личи ежедневния им труд в залата. Пожелавам им успех в последните дни на подготовка и да бъдат много удовлетворени след Световното първенство.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P