Легендата Пламен Гетов пред БР: Прави му чест на Наско, че иска да спасява Левски

Стефан Ралчев
Борислав Михайлов е най-добрият президент на БФС

Пламен Гетов е една от най-големите легенди на българския футбол. Дълги години част от Спартак Плевен, играе в ЦСКА през есента на 1988 година, а след това има престой в Португалия (Портимоненсе). Завръща се в България и играе в Етър, Левски (шампион през 1993 година), Шумен, Черно море и завършва кариерата си в Спартак Плевен. Два пъти голмайстор №1 на България (1985, 1993 година). Участник на световното първенство в Мексико през 1986 година. В момента Маестро Гетов, както го наричат, е част от Левски (Лом), който е устремен да бъде в професионалния футбол от новия сезон.

-Господин Гетов, доста неща се случват в българския футбол. Да започнем от завръщането на Борислав Михайлов.
-За мен Боби Михайлов е най-успешният президент на БФС. Да, Димитър Бербатов е личност, но има ли неговия опит?!

-Думите ви сякаш не кореспондират със състоянието на българския футбол през годините?
-Сам Борислав Михайлов ли е виновен за това? Нали ги остави в последната една година и половина. И?! Лечков, Костадинов… Вие промяна забелязахте ли?

Австрийската компания bwin предлага високи първоначални бонуси и коефициенти

-Не смятате ли, че футболът ни се нуждае от спешни и то генерални промени?
-Съгласен съм. И знам, че Боби може и ще ги направи. Самият той говори за предателства около себе си. Аз съм убеден, че съвсем скоро ще има промени. Те са задължителни, ако искаме да започнем нещо ново.

-Левски е в много трудна ситуация. Наско Сираков обяви, че има опасност за лиценза, но и в същото време, че има преговори с мощен спонсор. Какво ще се случи според вас?
-Прави му чест на Наско, че се занимава с тази работа. Прави му чест, че иска да спасява Левски. Чухме се за рождения му ден преди няколко дни. На мен ми каза същото, което после написа в декларацията си, че преговаря с голям спонсор. Много се надявам ситуацията да се оправи, колкото е възможно по-скоро.

-Как ще коментирате, че след дербито с ЦСКА феновете на Левски пак тръгнаха да събличат футболистите?
-Не искам да обиждам настоящите привърженици на Левски или на останалите отбори. Не е нормално да се държат така. По наше време, когато ние играехме, по един час не можеше да се приберем от тренировка в съблекалнята, защото раздавахме автографи. Нека подкрепят отбора, сега Левски има нужда от тях. И те го направиха миналата година, когато клубът беше на ръба.

-Много фенове от синята общност обаче си задават въпроса, защо през зимата бяха привлечени толкова много чужденци?
-Не мога да дам отговор на този въпрос. Аз си мисля, че това е по лично желание на треньора. По негово настояване. За мен над 50% от чужденците, които играят не само в Левски, а в цялото първенство, са измислени герои. Според мен те не заслужават да играят.

-На всичкото отгоре знаете, че при раздяла „тежат“ на клуба финансово.
-Така е и това е още една причина да не бъдат взимани, когато на Герена ситуацията е трудна. По същата логика според мен Наско не трябваше да освобождава Петър Хубчев. Можеше да седнат да говорят, да стигнат до съгласие и при добра развръзка да му намали парите. Но знаейки договора, който е подписал, сега този казус виси сериозно на Левски.

-Как се справя Любо Пенев начело на ЦСКА? Ще спечели ли Купата на България?
-Знаете го Любо – много емоционален… На Армията в никакъв случай да не подценяват Арда. На ЦСКА няма да е никак лесно на финала, очаква ги сериозен двубой.

-Как вървят нещата в Левски Лом, изглежда нямате конкуренция за влизане в „Б“ група?
-Кметът господин Гаврилов помага много всичко да бъде на ниво. Знаете, че треньор ни е Ферарио Спасов, имаме доста познати момчета в отбора. Целта ни е втора лига и смятам, че няма да имаме проблем да я постигнем.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P