Легендарният Джони Велинов: Вярвам на ЦСКА! Загубата от Лудогорец ни е за урок преди Европа

Стефан Ралчев
Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов даде интервю пред Букмейкър Рейтинги преди старта на участието в евротурнирите този сезон и началото на новия шампионат. Говорихме и за изминалия мач с Лудогорец за Суперкупата.

Ето какво каза Георги Велинов пред екипа на Букмейкър Рейтинги:

-Господин Велинов, какво очаквате от мача на ЦСКА с Лиепая?
-Не мога да кажа конкретно наблюдението ми от противника, тъй като не съм го гледал. Все пак обаче ние не можем да се притесняваме от такива отбори. Дойде ни урок от мача с Лудогорец и от тук нататък мисля, че няма да има подобни грешки.

-Сам подхванахте темата за двубоя с Лудогорец за Суперкупата? Какво ви хареса и имаше ли нещо, което ви хареса от двубоя?
-Много неприятна загуба, но аз съм от хората, които винаги гледат позитивно на нещата. Знам, че след трудно или слабо начало, винаги има хубав финал. Напълно съм убеден, че срещу латвийците в Европа ЦСКА няма да изглежда по същия начин.

Възползвайте се от високите коефициенти на 22бет

-Какви промени очаквате от Любослав Пенев за предстоящия мач в Европа?
-Не искам да се бъркам в работата на треньора или ръководството. Познавам момчетата отлично, както и Любо Пенев. Знам как работи и съм сигурен, че това, което трябва, ще бъде коригирано и то веднага. Мачът с Лудогорец ще ни бъде обеца за ухото и е прав Любо, че дойде в много удобен момент. Истината е, че този двубой не е от фатално значение – да, беше за трофей, но не е със значение за класиране напред в Европа, за титлата или за Купата.

-Какво очаквате от ЦСКА на прага на евротурнирите и сезона в България?
-Наистина очаквам много. Отборът се подсили с нови футболисти, които не може да преценим от един мач. Тепърва се надявам и съм сигурен, че ще разгръщат потенциала си. Ако си спомняте преди мача с БАТЕ Борисов миналата година, малцина бяха сигурни в успеха – феновете се надяваха, но аз бях сигурен, че ще ги отстраним. След това и срещу Базел имаш същото убеждение. Този сезон много се надявам да се радвам със спечелената шампионска титла и купата на България на терена. Направих го през пролетта, когато взехме Купата – така не се бях радвал доста отдавна.

-Преди всеки сезон феновете на ЦСКА се питат дали е настъпил моментът за атака на първото място…
-Този отбор на ЦСКА има сили и потенциал да се справи с Лудогорец. В последните няколко сезона показахме, че можем, но стигаме донякъде и след това нещо малко не ни достига. Надявам се, че сега отборът няма да допусне колебания, за да не се налага след това да наваксва в точките, както ставаше в предишни сезони.

-Продължавате с турнето, на което представяте вашата книга „Джони Велинов: Моята история“, която написа нашият колега Николай Александров. Наскоро бяхте в Разград, Шумен, Търговище и Нови Пазар, където завършихте професионалната си кариера на вратар. Навсякъде има хора, които ви помнят на терена, но и малки деца. Как се чувствате?
-Много благодаря на всички хора, които идват да се видим. Обожавам децата. Имам едни вратарчета в школата на ЦСКА, като ме видят, искат автографи, снимаме се, подарих им книгата, за да прочетат какво е било навремето… Няма как да не се радвам.

-Какво ви питат феновете на ЦСКА, когато идват на срещите?
-Най-често ме връщат назад в годините с въпроси за големите мачове, които играхме с ЦСКА. Как сме побеждавали тези отбори, как сме се подготвяли и тренирали. Държат ме жив с тези въпроси, защото и аз се връщам в спомените си за хубави години. Радвам се, че и аз съм дал нещо на ЦСКА. Взаимно си благодарим с феновете – те, че съм допринесъл с нещо за тяхната радост, макар да минаха доста години. А аз им благодаря, че ме уважават и все още си спомнят за успехите…

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P