Легендарният Емил Кременлиев пред БР: Доскоро ЦСКА имаше предимство, но Мъри промени Левски

Стефан Ралчев
Легендарният Емил Кременлиев е един от героите от великото поколение от 1994 година. Играл е по четири години в Левски и ЦСКА. Уважаван е от феновете и на двата клуба. Потърсихме го именно поради факта, че е играл и за двата гранда, а на 26 септември предстои поредното издание на Вечното дерби:

емил кременлиев

Ето какво каза Емил Кременлиев пред екипа на Букмейкър Рейтинги:

-Господин Кременлиев, какво очаквате от дербито в неделя?
-В последните няколко седмици преди двубоя се говори предимно за съперничеството между двамата треньори Стойчо Младенов и Станимир Стоилов. И като че ли наистина това дерби се превръща в дерби на двамата треньори. Защото каквото и да си говорим единият е лице на ЦСКА, а другият – на Левски. Това са емблематични треньори за оборите си. Сега ми идва на ум, като говорим за Стойчо Младенов и Станимир Стоилов. Едва ли някой някога си е помислял, че единият може да бъде начело на другия отбор. Това е немислимо. Идеята ми е, че Стойчо и Мъри се помнят с ЦСКА и Левски. Защото кой помни, че Стойчо е бил треньор на Литекс, а Мъри на Ботев Пловдив?! Да, футболните хора го знаем, но по-широкия кръг от хора ги разпознават с червени и сини.

Играйте с високите коефициенти на win bet за мачовете на ЦСКА и Левски в българското първенство

-На терена какво очаквате?
-Равностоен мач, независимо по-доброто на пръв поглед състояние, което беше до момента, на ЦСКА. Гледам последните мачове на Левски и мога да ви кажа, че е различен отбор. Каквото и да си говорим, Левски има добри футболисти – освободи някои ненужни, привлече няколко нови играчи. Така че не са вече само с юноши. Видяхте пресния пример на ЦСКА 1948 – юноши, юноши и… какво се случва. Левски колко пъти залага и тръгва с идея да развива предимно млади футболисти. Отборът загуби 2-3 мача и се търсят веднага други варианти. Вижте, ние не сме измислили топлата вода – не може само с юноши. Двама-трима за цвят и да се обиграват – ок, обаче в Барселона виждате какво става. Куман пуска юноши и отборът не може да отлепи.

-Как обаче на един чужденец можеш да му обясниш какво е дербито ЦСКА – Левски?
-Не можеш. Независимо дали става въпрос за чужденците в ЦСКА или Левски. Нито на Кох и Бисмарк Чарлс можеш да им обясниш, нито на Билал Бари в Левски. Точно в тази посока според мен идва изравняването на силите за мача в неделя. В Левски са повече българи, а на тях не е нужно да обясняваш какво е дербито и каква стойност има. Темата може да бъде погледната и от друга гледна точка – има български футболисти, на които това напрежение в такива мачове им пречи. Други пък се амбицират. При чужденците е друго – някои усещат от атмосферата, че това е по-различен мач. Други обаче си казват, че това просто е поредният мач по програма, който трябва да бъде изигран. Всичко опира до конкретния характер на дадения футболист.

-Феновете на ЦСКА се подготвят или по-скоро се надяват на по-изразителна победа с оглед по-доброто представяне в последно време. Възможно ли е?
-Играл съм много такива дербита и може да звучи клиширано, но моментната форма няма никакво значение преди такъв двубой. Дербито наистина е нещо съвсем различно. Според мен мачът ще завърши наравно, като и двамата треньори няма да рискуват излишно.

-От другата страна макар и за малко време Станимир Стоилов започва да полага основите на друго лице на Левски?!
-Виждам разлика и то не малка. Отборът започва да има лице, да играе грамотно и дисциплинирано, трудно допуска голове. Мъри е известен с това, че учи отборите си как да играят тактически грамотно. Разбира се, че трябва време, но вече се виждат наченки на промени.

-Кои футболисти може да направят разликата в дербито в неделя?
-Да ви кажа честно не съм особен фен на толкова много чужденци в един отбор. Визирам ЦСКА. Георги Йомов например ми прави добро впечатление. А и той би имал стимул още веднъж да се докаже, тъй като по една или друга причина не е бил оценен и задържан в Левски, чийто юноша е бил като по-малък. В Левски си личи класата и опита на Георги Миланов. Не знам поради какви причини не е играл толкова много време, но е добре както за него, за Левски и за националния отбор да върне старата си форма, защото той все още може да помогне на националния отбор на България.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

За съжаление «» не е подходящ за играчи от България.
Препоръчваме ви
който предлага по-добри възможности. Пренасочваме Ви сега...
Вход / Регистрация
P