Букмейкърите определиха: САЩ фаворит за световен шампион! Не подценявайте Сърбия

«Букмейкър Рейтинги»
Световното първенство по баскетбол в Китай започва на 31 август (събота). Първият шампионат на планетата с участието на 32 отбора предлага както очаквани интересни сблъсъци, така и тимове, които вероятно ще предизвикат доста по-слаб интерес.

Screenshot from 2019-08-30 13-23-18

В първата групова фаза отборите ще бъдат разпределени в 8 групи от по 4 тима. Всеки отбор ще изиграе по три мача от 31 август до 5 септември. Двата най-добри отбора от всяка група ще се класират за следващия кръг.

Във втората групова фаза съставите ще образуват 4 групи от по 4 отбора. Всеки тим ще изиграе по още два мача срещу отборите, с които не е бил в първата фаза. Двубоите ще се изиграят между 6 и 9 септември, а първите два в крайното класиране от всяка група отиват на четвъртфиналите. Датите за тях са 10 и 11 септември, полуфиналите ще се изиграят на 13 септември, а мачът за третото място и големият финал ще са на 15 септември.

Както преди всяко по-голямо първенство, букмейкърите определиха коефициенти за всевъзможно развитие по време на турнира – за шампион, сребърен и бронзов медалист, за победител в групите и т.н. Любопитното е, че САЩ допусна загуба по време на подготовката си след… 78 поредни победи в официални мача и 13 години. Поражението дойде от Австралия, а предишното бе от Гърция през 2006 година. САЩ има 5 световни титли и две поредни, като амбицията е да стане първата страна с три последователни златни медала.

Съставът на Грег Попович обаче е лишен от почти всички НБА звезди, които масово отказаха да играят на Световното в Китай. Тимът е без Леброн Джеймс, Стеф Къри, Кайри Ървинг, Кевин Дюрант, Бътлър, ДеРозан, Клей Томпсън и още много. Дори и без тях американците разполагат с чудовищен потенциал. Букмейкърите отново ги поставят на първо място сред фаворитите за световната титла. Winbet дава коефициент 1.50 за титла на САЩ.

На второ място е Сърбия с коефициент 4.15. Селекцията на Саша Джорджевич също приковава вниманието си, въпреки че в последния момент голямата звезда Милош Теодосич получи контузия и пропуска турнира. Никола Йокич, Бобан Марянович, Богдан Богданович, Йович, Кузмич и компания изглежда са основният претендент на американците.

На трето място сред фаворитите е Гърция с 11.00 коефициент, следва Испания с 14.50. Според Уинбет именно САЩ – Сърбия е най-възможният финал. Американците да са на финал се котира с 1.13, а Сърбия – 2.05. Букмейкърът дава и още десетки възможности за дългосрочни залози – за отбори, които ще попаднат в Топ 3 и Топ 4, за най-добър борец под коша, за най-добър при асистенциите, както и за MVP на шампионата. Фаворити за приза са Майкъл Донован и Кемба Уолкър (5.50), Богдан Богданович и Никола Йокич получават коефициент 7.00.

Бет365 също дава предимство на САЩ за световната титла, но с коефициент 1.55. Отново следва Сърбия със ставка 4.20, Гърция – 12.00, Испания с 15.00.

Любопитна възможност получават клиентите на компанията да заложат за играч, който ще отбележи най-много точки. Звездата на Гърция Янис Антетокунпо получава най-нисък коефициент – 4.00, Богдан Богданович е с 4.50, а Кемба Уолкър от САЩ е оценен едва с 9.50. Може да изберете и даден отбор дали ще премине първата групова фаза, втората групова фаза или ще стигне до елиминациите.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

Сайтът «» няма лиценз за България,
затова достъпът до него е ограничен.
Ще бъдете пренасочени към букмейкър
който оперира легално в България.
Вход / Регистрация