Ботев Пловдив готов да продаде звездата си и за 3 милиона лева

Стефан Ралчев
Сагата около евентуалния бъдещ трансфер на звездата на Ботев Пловдив – Тодор Неделев, продължава.

Тодор Неделев

По информация на Букмейкър Рейтинги цената, която иска ръководството на пловдивския клуб, е 1.5-2 милиона евро (около 3-4 милиона лева). Може да се стигне и до още по-ниска трансферна цена. Преди известно време Неделев изрази желание, че иска да опита още един път да осъществи трансфер в чужбина след неуспешния престой в немския Майнц 05.

Футболни прогнози

Тогава трансферната сума бе около 3 милиона евро, а сега е почти два пъти по-ниска, но и на такава шефовете на Ботев Пловдив са склонни да продадат звездата си. Една от причините за занижаването на сумата е и пандемията от коронавирус, която значително влоши финансовото състояние и на футболните клубове. А и в Ботев са наясно, че Неделев вече е на 27 години, а не както бе преди 6 години, когато премина в Майнц 05.

Отдавна се пише за интерес към Неделев от страна на турския Трабзонспор, но в момента има още две запитвания от чуждестранни отбори. Футболистът неведнъж е бил категоричен, че няма да играе в друг отбор в България освен Ботев Пловдив, но вече няколко пъти каза, че ще разгледа оферти от чужбина.

Трансферът може да облагодетелства пловдивския клуб и поради още една причина – след края на този сезон изтича клауза между Ботев и Майнц 05, според която „жълто-черните“ трябваше да изплатят известна сума на немския клуб при следващ трансфер на Неделев.

Все още имаш въпроси? Попитай нашите експерти!
Коментари 0
Следвай експерт
Последвай автор

Успешно последвахте автора. Ще получавате известия за неговите прогнози на регистрирания ви e-mail.

Успешно последвахте този експерт. Ще получавате известия за неговите прогнози на електронната поща, с която сте се регистрирали в "БР".

Последвай автор
Следвай експерт

Това значи, че повече няма да получавате известия за публикации от този автор по e-mail

Няма да получавате известия за нови прогнози от този експерт.

Сайтът «» няма лиценз за България,
затова достъпът до него е ограничен.
Ще бъдете пренасочени към букмейкър
който оперира легално в България.
Вход / Регистрация